Ultralydsscanning

Ultralydsscanning er en effektiv undersøgelsesmetode til kroppens bløde væv, såsom bughulen, organer og muskler, sener, hals og testikler. Ultralyd kan anvendes både til vurdering af mere godartede lidelser og til undersøgelse for kræftsygdomme i lymfeknuder, organerne i bughulen, bækkenet, brystet, halsen og livmoderen. Ultralydsbølger stoppes af luft og knogler, og derfor er ultralydsscanninger ikke velegnede til at se gennem luftfyldte områder, som lunger og tarme eller knogledækkede områder som hjernen.

Sådan fungerer ultralyd

Ved en ultralydsundersøgelse udsendes der højfrekvente lydbølger gennem huden og ned i det organ, som undersøges. Lydbølgerne udsendes fra en impulsgenerator. Gennem et lydhoved udsendes der en tynd stråle af lydimpulser, som rammer det organ, der undersøges. Lydimpulserne sendes tilbage i lydhovedet, hvorefter de omdannes til et billede på en skærm.

Det er en ufarlig og effektiv undersøgelsesmetode, der ofte bruges i kombination med andre undersøgelser. Ultralyd anvendes især ved undersøgelse af maven, hoved- og halsområdet samt muskler, sener og led.

Undersøgelsen

Blokadebehandling

 

Kontakt os for en uforpligtende snak

Du kan ringe på tlf. 86 13 08 46 eller skrive en mail på kontakt@endoskopiklinikken.dk