Gastroskopi – uden ubehag

Endoskopiklinikken er specialister i gastroskopi uden ubehag

Er du også bange for at få lavet gastroskopi?

Rigtig mange patienter er meget bekymrede og angste for at få lavet en gastroskopi (kikkertundersøgelse af maven). De fleste har hørt gruopvækkende historier fra andre, og mange har oplevet det på deres egen krop tidligere i livet.

De fleste steder laves en gastroskopi på den måde, at en bøjelig slange, på tykkelse med en lillefinger, føres gennem munden ned i spiserøret og maven og videre til tolvfingertarmen. Undersøgelsen foregår i venstre sideleje, og der gives en skinne i munden til at beskytte tænderne. Gastroskopi på denne måde udløser en del opkastreflekser, og mange patienter fortæller, at det føles som om, de skal kvæles.

Sådan behøver det ikke være

På Endoskopiklinikken udfører vi gastroskopi med en ni mm tyk slange. Slangen føres via munden, som bliver lokalbedøvet med spray, ned i svælget og videre ned i spiserøret, mavesækken og tolvfingertarmen.

På grund af kikkertens tykkelse er undersøgelsen forbundet med minimalt ubehag og kun meget begrænsede opkastreflekser.

Undersøgelsen foregår i siddende stilling, hvilket betyder, at patienten hele tiden har kontrol over situationen, kan følge med på skærmen og kan tale med os undervejs. Du kan trække vejret uden problemer, og der er ingen kvælningsfornemmelser. Alt i alt en oplevelse, der kun medfører minimalt ubehag og mindst mulig gene.

Alle vores læger har stor erfaring med at udføre gastroskopi på denne måde, hvorfor undersøgelsen kan overstås på ganske få minutter.

De fleste patienter får lavet undersøgelsen i lokalbedøvelse, men det er naturligvis muligt at få både smertestillende og beroligende medicin, hvis du har behov for det.

Læs mere om gastroskopi
Se priser

 

Kontakt os for en uforpligtende snak

Du kan ringe på tlf. 86 13 08 46 eller skrive en mail på kontakt@endoskopiklinikken.dk