Tab dig med en maveballon – helt uden kirurgi

Lider du af overvægt, og ønsker du hjælp til et vægttab? Det kan vi hos Endoskopiklinikken i Aarhus hjælpe dig med. Vi tilbyder en maveballon til overvægtige med en BMI på 27 eller derover. En maveballon fylder delvist maven op og begrænser fødevareindtagelsen. Det betyder, at du spiser mindre og får en varig mæthedsfølelse. Vi samarbejder med læge Haytham Al. Tayer fra Dankirurg.dk, som er specialist i at nedlægge en maveballon.

En effektiv og smertefri behandling

Indsættelsen af en maveballon er en ikke-kirurgisk behandling og foretages med lokalbedøvelse. Det sker ved, at vi anbringer en blød, veltolereret silikoneballon i din mave gennem dit spiserør. Det er helt uden ubehag for dig. Når ballonen er nede i mavesækken, fyldes den med en steril saltvandsopløsning. Mængden af saltvand afhænger af, hvor stor din mavesæk er. Selve behandlingen tager omkring 20 minutter, hvor du bagefter er til observation i en time. Ballonen bliver fjernet igen efter 6-12 måneder – afhængigt af den anvendte ballontype.

Et godt alternativ til kirurgi

Maveballonen er til dig, som har brug for at tabe mellem 10-30 kilo og har en BMI på 27 eller derover. Det er en behandling, som er et godt alternativ til andre kirurgiske behandlinger. Ved kirurgiske behandlinger er der nemlig en betydeligt større risiko. Faktorer som sikkerhed og tryghed har nemlig en stor betydning for klinikken. Med maveballonen kan du med stor sandsynlighed vænne dig til en ny og sundere livsstil med et lavere fødevareindtag – også efter ballonen er fjernet.

Kunne du tænke dig at se hvordan det foregår? Se kort video af implementering her.

Forskellige ballontyper til forskellige behov

Vi kan tilbyde forskellige ballontyper, så du kan få lige præcis den, der passer til dig og dit behov. Der er tre forskellige ballontyper: Elipse, Orbera og Medsil, som du kan læse mere om nedenfor. Generelt for alle vores maveballoner knytter der sig en række ekstra fordele. Forundersøgelsen, opfølgning hver anden uge og fjernelsen er gratis, så du ikke skal tænke på ekstra udgifter i forbindelse med din behandling.

Orbera – hjælp til vægtreduktion

Orbera Intragastrisk Ballonsystemet er et vægttabssystem, hvor der bruges en gastrisk ballon, der optager plads i maven. Ballonen placeres i maven gennem munden ved hjælp af en minimal invasiv endoskopisk procedure, mens patienten er under mild sedation/rus. Når ballonen er på plads fyldes ballonen med saltvand, så den udvider sig til en sfærisk form. Ballonen kan fyldes med forskellige mængder af saltvand (fra 400 til 700 ml) afhængig af, hvilken mængde der bedst passer til patientens mavestørrelse. Denne ballontype fjernes igen efter 12 måneder.

Medsil – i kombination med kost og motion

Maveballonen Medsil er en midlertidig løsning til dig, hvis du er overvægtig og gerne vil tabe dig. Medsil retter sig mod overvægtige voksne med BMI mellem 30 og 40 og som ikke kan tabe sig gennem kost og motion. Medsil er derfor beregnet til at blive brugt i forbindelse med en kost- og motionsplan, som overvåges af lægen. Denne ballontype fjernes igen efter 6 måneder.

Elipse – ingen kikkert procedure

Elipse er en maveballon, hvor en procedure ikke er nødvendig. Maveballonen, som er lavet af polyurethane, synkes af patienten før den fyldes op med 550 ml saltvand gennem et tyndt kateter. Efter ca. 4 måneder vil et resorberbart materiale indeni maveballonen begynde at blive nedbrudt. Det resorberbare materiale skal være nedbrudt fuldstændigt før en udløsningsventil åbner sig og tillader, at Elipse maveballonen tømmer sig i løbet af nogle minutter. Herefter vil den tomme maveballon udskilles naturligt. Elipse kan være et godt valg til patienter, som ikke ønsker en kikkert procedure eller lokalbedøvelse/beroligende medicin.

  Bliv kontaktet

  Er du interesseret i at høre mere om dine muligheder?

  Udfyld dine kontaktoplysninger herunder, så kontakter vi dig snarest muligt.

  Læge

  Haytham Al-tayar

  Haytham Al-tayar

  Speciallæge i kirurgi og mavetarm kirurgi

  Priser

  Finansiering

  Vi tilbyder, at du kan dele din betaling op, så du ikke skal betale for hele behandlingen på én gang.

   

  Kontakt os for en uforpligtende snak

  Du kan ringe på tlf. 86 13 08 46 eller skrive en mail på [email protected]