Kostfibre

Kostfibre er en form for kulhydrater, der ikke fordøjes i mave-tarmkanalens fordøjelsesenzymer. Kostfibre kommer fra vegetabilske madvarer som kornprodukter, grøntsager og frugt.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at voksne indtager 25 til 35 gram kostfibre om dagen. I Danmark er den daglige indtagelse dog kun på 12 til 18 gram kostfibre. Hvis du ikke får fibre nok i din kost, kan du tage fibertilskud – eksempelvis HUSK®.

Fordele
Der er mange fordele ved at spise en fiberrig kost:

  • Det sætter gang i fordøjelsen
  • Det er med til at forbygge type 2-diabetes
  • Det mindsker risikoen for kræft
  • Det mindsker indholdet af kolesterol og fedt i blodet
  • Det forhindrer forstoppelse, diarré og irriteret tyktarm

Forstoppelse
Kostfibre er gode til at forhindre forstoppelse eller slippe helt af med forstoppelse. Loppefrøskaller er især et godt middel mod forstoppelse, da du hurtigt og let kan optage mange kostfibre. Loppefrøskaller findes i HUSK®, og når du tager det, er det vigtigt at drikke rigeligt med væske. Svesker har også vist sig at være et rigtig godt middel mod forstoppelse, da svesker indeholder kostfibre og andre sukkerstoffer.

Diarré
Har du diarré, er det vigtigt, at du får nok kostfibre, da fibrene stabiliserer tarmen og giver ro i maven. HUSK® er ligeledes et godt middel mod diarré.

Irriteret tyktarm
Hvis du lider af irriteret tyktarm, er det vigtigt, at du spiser nok kostfibre, da fibre suger væske til sig og stimulerer tarmens bevægelser. Også her anbefaler vi HUSK ® som et godt middel til at få nok kostfibre.

 

Kontakt os for en uforpligtende snak

Du kan ringe på tlf. 86 13 08 46 eller skrive en mail på [email protected]