Gastroskopi - uden ubehag

Endoskopiklinikken er specialister i gastroskopi uden ubehag!

Er du også bange for at få lavet gastroskopi?

Rigtig mange patienter er meget bekymrede og angste for at få lavet en gastroskopi, kikkertundersøgelse af maven. De fleste har hørt gruopvækkende historier fra andre og mange har oplevet det på deres egen krop tidligere i livet.

De fleste steder laves en gastroskopi på den måde, at en bøjelig slange på tykkelse med en lillefinger, føres gennem munden ned i spiserøret og maven og videre til tolvfingertarmen. Undersøgelsen foregår i venstre sideleje og der gives en skinne i munden til at beskytte tænderne. Gastroskopi på denne måde, udløser en del opkastreflekser og mange patienter fortæller, at det føles som om de skal kvæles.

Sådan behøver det ikke være

På Endoskopiklinikken udfører vi gastroskopi med en 5mm tyk slange. Denne føres via næsen, som bliver lokalbedøvet med gel, ned i svælget og videre ned i spiserør, mavesæk og tolvfingertarm.

På grund af kikkertens ringe tykkelse, er undersøgelsen forbundet med minimalt ubehag og da kikkerten ikke ligger ind over tungen, er der kun meget begrænsede opkastreflekser.

Undersøgelsen foregår i siddende stilling, hvilket betyder, at patienten hele tiden har kontrol over situationen, kan følge med på skærmen og kan samtale med os. Vejret kan trækkes frit og der er ingen kvælningsfornemmelser. Alt i alt en oplevelse, som kun medfører minimalt ubehag og mindst mulig gene.

Alle vore læger har stor erfaring i at lave gastroskopi på denne måde, hvorfor undersøgelsen kan overstås på ganske få minutter.

De fleste patienter får lavet undersøgelsen i lokalbedøvelse, men det er selvfølgelig muligt, at få både smertestillende og beroligende medicin, hvis man har behov for dette.

Læs mere om gastroskopi
Se priser